Careers

Senior UX / interaction designer

Rotterdam, Fulltime

In het monumentale gerechtsgebouw naast de oude gevangenis van Rotterdam, voelen wij ons alles behalve opgesloten en laten wij creativiteit de vrije loop.

In een klein en hecht team ontwerpen we op een eerlijke en open manier unieke gebruiksvriendelijke applicaties voor tal van (internationale) klanten, waaronder; IKEA, Nationale Nederlanden en Philips. Deze klanten kiezen voor ons vanwege onze manier van werken en onze ervaring in en passie voor het UX vak.

Hoe werken wij?

Nieuwsgierig als we zijn, gaan we bij elk project op zoek naar de overtreffende trap, met als doel: het creëren van unieke ervaringen. Deze unieke ervaringen zijn precies wat onze klanten van ons verwachten. We houden ervan om uitgedaagd te worden en verwachtingen te overtreffen.

Het overtreffen van verwachtingen doet ieder op zijn eigen manier en dat realiseren we ons maar al te goed. Bij Okapion houden we dan ook niet van voorgeschreven regeltjes en krijg je veel vrijheid en flexibiliteit. Als onderdeel van een team stippel je samen de manier van werken uit en ga je vervolgens zelfstandig te werk.

Een UX Designer bij Okapion is nieuwsgierig en werkt op een open en eerlijke manier aan bijzondere projecten, voor grote klanten. Het ontwerpen van (online) applicaties en het overtreffen van verwachtingen staat hierin centraal. Daarmee is het niet alleen complex en uitdagend, maar ook gewoon enorm leuk. Zo staat je tijdens een gemiddelde werkdag het volgende te wachten:

  • Je begint je dag wanneer jij dat wilt, binnen redelijke tijden uiteraard;
  • Je werkt in een historisch pand in hartje Rotterdam waar je wireframes en designs ontwerpt;
  • Je bezoekt (of skypet) opdrachtgevers en stakeholders om de voortgang van projecten door te nemen;
  • Je spart samen met collega’s over ontwerpen en designs en komt samen tot de meest unieke ideeën;
  • Ondanks de ervaring die je al hebt opgedaan ontwikkel je je elke dag en dat is mooi. Als jij groeit, groeien wij ook en dat zien we graag!

Maar naar wat voor iemand zoeken we?

Goeie vraag hè? Dat vinden wij ook, want een antwoord hierop geven is nog best lastig. We zijn namelijk niet op zoek naar zomaar een UX Designer. De projecten die we doen zijn tenslotte ook niet standaard. Het gaat bij ons niet om websites, maar om applicaties met unieke mogelijkheden en uitdagende ontwerpen, die langere tijd intensief gebruikt gaan worden en dat vraagt net iets meer.

We zijn hiervoor op zoek naar:

  • Een ervaren UX Designer, zeg een jaar of 5 werkervaring;
  • Het liefst met een uitgebreide portfolio van complexe producten;
  • Die gewend is volledige projecten te draaien;
  • Communicatief vaardig is, klanten kan adviseren en tot de kern van hun problemen kan komen;
  • In staat is complexe klantwensen om te zetten naar vernieuwende concepten.

Coachen

Je vindt het leuk om medecollega’s te coachen en hen naar een hoger niveau te helpen. Maar bovenal ben jij gewoon een allround UX Designer en in staat om met jouw werk de gebruikers van onze klanten versteld te doen staan.

Nieuwsgierig?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar ons en denk je dat wij ook nieuwsgierig worden? Stuur je CV, portfolio en motivatiebrief naar [email protected]. Wij nemen dan snel contact op om kennis te maken.